Tandem Europe

Mayıs 2011


European Cultural Foundation (Amsterdam) ve MitOst e.V.  (Berlin) girişimi olarak kurulan Tandem aşağıdaki açıklamayı yayınladı web sitesinde.  

tandemforculture.org/stories/statement-on-theater-madrasa/ (Çevrimiçi 9 Haziran 2021)



Bu açıklamanın kaynağı görünüyor ki Nesrin Uçarlar ve Erdem Şenocak. Açıklamanın temel amacının “Ayşe” ile dayanışmaktan ziyade Erdem Şenocak ve özellikle Nesrin Uçarlar ile dayanışmak olduğu anlaşılıyor. Medrese’ye karşı Nesrin Uçarlar ve Erdem Şenocak’la güçlü bir dayanışma ilan ediliyor.  Sanki bu olayda asıl mağdurlar onlarmış gibi son derece problemli bir pozisyon alıyorlar. Sebebi de benim Medrese’deki görevlerimden “ayrılmamam” olarak ilan ediliyor. Burada Nesrin ve Erdem’in doğruyu söylemediğini Medrese ile hiçbir iletişim kurmadıkları için fark edememişler. Tek tek açıklamam gerekirse;


1. Suçlamalar bana ulaşır ulaşmaz iddia hukuki olarak sonuçlanana kadar Medrese’yi de korumak için kendi isteğimle Medrese’deki tüm idari ve sanatsal görevlerimden ayrıldım. Erdem ve Nesrin, bunu yeterli görmeyip Medrese’den fiziken ayrılmam ve yurtdışına sürgüne gitmem gerektiğini istiyorlarmış. Bunu Medrese’den ayrıldıktan sonra ortak bir arkadaşımızdan öğrendim.  Bunu talep etmeye hakları olmadığı kendilerine söylendiği için sanki Medrese’den sürülmüşler gibi konuşmalar ve açıklamalar yapmaya başladılar.  


2. Hakkımda verilmiş bir hüküm yokken hatta açılmış yasal bir soruşturma bile yokken hakkımdaki suçlamaları yaymak masumiyet karinesinin ağır bir şekilde ihlalidir. 


3. Erdem Şenocak ve Nesrin Uçarlar Medrese’den ayrılırlarken benim adımı Medrese web sitesine gizlice yazarak kendilerini mağdur olarak göstermek istemişlerdir. Öyle görünüyor ki Tandem dâhil açıklamalarını sorgusuz kabul eden kişi ve kurumları kandırabilmişlerdir. Bu durum şahitlerle ve web sitesi loglarıyla sabittir. 


4. Nesrin Uçarlar ortak kurucu değildi. Yürütücü ekibin üyesiydi. 


Tandem kendini yargı kurumu yerine koyarak hüküm açıklamıştır. Bana ve Tiyatro Medresesi’ne telafisi güç maddi ve manevi zararlar vermiştir. Tandem, arkadaş dedikodusuyla kurumsal ciddiyeti ayıramamıştır. Ciddi bir kurumun böyle bir açıklama yayınlamasının hukuki sonuçları olacaktır elbette. 


Ekleme (Eylül 2021) 


Tandem Team
, Avrupa yasalarıyla da garanti altına alınan masumiyet karinesini ve kişilik haklarını ağır bir şekilde ihlal ederek Tiyatro Medresesi ve benim hakkında bir açıklama 
yayınlamıştı. Medrese’nin ve benim avukatlarımın hukuki girişimleri sonucunda söz konusu açıklama Tandem Europe’un kurucu vakıflarından European Cultural Foundation tarafından incelenmiş ve bu inceleme sonucunda web sitesinden ve Instagram hesabından kaldırılmıştır. Hak ihlali elbette sona ermiş değildir. TANDEM'e ve onun gibi temel insan hakkı ihlalleri yapan tüm kişi ve kurumlara karşı hukuki girişimlerim devam edecektir. 

Kendi kurucu vakıfları tarafından açıklamaları geri çektirilen Tandem Team, ölü taklidi yaparak gerçekleştirdikleri ağır ihlalin sorumluluğundan kaçmaktadırlar. 



İçindekiler: 

Kapak
1. Giriş
2. "Sahne Sanatlarında Cinsel Taciz” - Röportaj (2. Bölüm)
3. "İfşa"cı Mine Nur Şen ("Ayşe")
4. "İfşa" Kampanyası Sırasında Yapılan Görüşme
5 . Bülent Gültekin ("Ahmet")
6.  “İfşa” Kampanyasına #metoo Diyerek Katılanlar
7.  "İfşa"nın Organizatörleri: Güray Dinçol, Firuze Engin ve Diğerleri
8. “İfşa” Ekibiyle Medrese Arasındaki Yazışmalar Üzerine
9. Erdem Şenocak'ın Rolü
10. Sonsöz
EKLER
Mimesis Dergi’ye Cevap
"Ahmet" Takma Adlı "İfşa"cı Bülent Gültekin Hakkında -2
"Tiyatro Medresesi" İsmine Veda
Bir Takım Olaylar ve Mesajlar
"Ayşe" ve "Ahmet"in Kamp Sonrası Yaptıkları Yorumlar
Tandem Europe
“Basın” Hakkında
Arasöz
SusmaBitsin Platformu' ve 'Feminist Avukatlar'
"Grotowski Workcenter" ve Mario Biagini



Yorumlar